Ryhmäliikunta – Fit Kunto

Fit Kunto tarjoaa ryhmäliikuntatunteja niin livenä kuin virtuaalisena. Meiltä löydät kaupungin kattavimman ryhmäliikuntavalikoiman.

Muutoksia ryhmäliikunnassa:
* Sunnuntai-illan 29.11.2020 BodyPump ja BodyCombat -tunnit peruttu ohjaajan sairastumisen vuoksi. Pahoittelemme tilannetta!
* Torstaista 26.11.
alkaen RyskeCross -tunti jatkuu uudessa upeassa RYSKE ZONESSA! Tervetuloa mukaan!

Ajanvarausohjelmaan pääset tästä


RYHMÄLIIKUNTA-AIKATAULU 1.10.2020 ALKAEN:

RYHMÄLIIKUNTA-AIKATAULU 21.12.2020-6.1.2021:

Siirrymme sunnuntaista 10.5. alkaen Live-striimien osalta Facebookin Live-ryhmästä HELT-palveluun. Mikäli haluat osallistua ohjattuihin jumppiimme livestriimien kautta, lue palvelun käyttöönotosta lisää täältä.
Kaikki Syke-salissa ohjatut ryhmäliikuntatuntimme striimataan HELTin kautta, jotta
pääset jumppaamaan tuttujen ohjaajiemme kanssa myös kotoa, mökiltä tai
vaikka pihalta käsin.


To 2.4. alkaen Fit Parkin ja Keskustan Hyvä Kunnon ryhmäliikuntatunnit siirtyvät Fit Kunto Villatehtaalle.

Hyvinkään ryhmäliikuntajäsenyydellä saat hyödyntää Fit Kunnon, Fit Parkin ja Keskustan Hyvä Kunnon upeita virtuaalitunteja!
Hyvä Kunnon Platinajäsenien etuihin kuuluu Parantolan Hyvä Kunnon ryhmäliikuntatunnit.

Tuntikuvaukset

BODYPUMP® on tunti kaikille, jotka haluavat laihtua, saada lihasta ja päästä hyvään kuntoon -nopeasti.
Tunneilla käytetään lähinnä levytankoa, kevyillä tai kohtalaisilla painoilla, ja tehdään paljon toistoja hyvän musiikin ja ohjaajan tahdissa. Itsesäädettävien painojen ansioista tunti sopii sekä himotreenaajille että vasta-aloittelijoille.

BODYCOMBAT® on nopeatempoinen ja energinen tunti, joka pohjautuu erilaisiin kamppailulajeihin. Tunneilla ei oteta ihokontaktia muihin, vaan potkut ja lyönnit tehdään ilmaa vasten. Tunneilla ei myöskään vaadita monimutkaisten liikkeiden hallintaa, vaan tunti sopii myös vasta-alkajille. Tunnilla ohjaaja on joka hetki ohjaamassa liikkeitä,liikeratoja sekä motivoimassa. Tunti lieventää stressiä, polttaa kaloreita sekä saa itsesi tuntemaan mestariksi.

CXWORX® on 30 minuutin pituinen tunti, joka keskittyy lähinnä keskivartalolihaksien hallintaan ja kehittämiseen, mutta myös lantion, takapuolen ja alaselän lihaksille voidaan tehdä liikkeitä. Tunneilla käytetään oman painon lisäksi vastuskuminauhoja sekä levypainoja. Osaava ohjaaja on tunneilla tarkistamassa ja näyttämässä oikeat liikeradat. Tunneilla on myös jokaiselle liikkeelle vaihtoehtoiset liikkeet, jotta jokainen voisi tavoitella haasteellisuutta omalla tasollaan.

GRIT STRENGTH® on 30 minuutin HIIT-treeni (High-intensity interval training), jonka tavoitteena on parantaa voimaa ja kasvattaa lihasta. Treenissä käytetään levytangon lisäksi levypainoja sekä oman kehon painoa, joilla treenataan koko kehon suurimpia lihasryhmiä. Grit Strength yhdistää lyömättömän HIIT-treenin ja voimaannuttavan musiikin, osaavien ohjajien kanssa, jotka tulevat lattialle kanssasi ja motivoivat sinua pääsemään elämäsi kuntoon, nopeasti.

BODYBALANCE® on jooga painoitteinen tunti, joka kehittää mieltäsi, kehoasi ja elämääsi. Tunnin aikana taustalla soi inspiroiva musiikki, samalla kun taivuttelet ja venyttelet itsesi läpi yksinkertaisista jooga-liikkeistä. Samalla omaksut elementtejä Tai Chi:sta ja Pilateksesta. Harjoitusten aikana keskitytään myös hengityksen kontrollointiin. Ohjaaja huolehtii tunnin aikana liikkeiden vaihtoehtoisista mahdollisuuksista, niille jotka ovat vasta aloittaneet. Tunnilla vahvistat koko kehoasi, sekä saat rauhallisen ja iloisen mielen koko loppupäiväksi.

ZUMBA® on kunto-ohjelma, joka yhdistää latinalaisen ja kansainvälisen musiikin tanssiliikkeiden kanssa. Treenaat Merenguen, Salsan, Reggaetonin, Cumbian, Quebraditan, Calypson ja Hip Hopin tahtiin. Zumba rutiinit sisältävät intervalli harjoitteita -vuorottelevasti nopeita ja hitaita rytmejä- sekä vastusharjotteita. Aerobinen liikunta vähentää terveysriskejä, pitää ylimääräiset kilot poissa sekä vahvistaa sydäntäsi että mielialaasi. Mitä säännöllisemmin zumbaat, sitä paremmin huomaat aerobisen liikunnan hyödyt kehossasi.

Seniorit tunnilla keskitytään vahvistamaan lihaskuntoa sekä harjoittamaan
tasapainoa turvallisin liikkein. Tunneilla käytetään monipuolisesti eri
välineitä sekä omaa kehonpainoa. Tunti pitää sisällään alkulämmittelyn.
lihaskunto-osuuden ja tunnin päätteeksi tehdään lyhyt venyttelyharjoitus
loppuverryttelynä.

Niska-selkä-hartia:
Erilaisia
avaavia, liikkuvuutta lisääviä, vetreyttäviä sekä kevyesti vahvistavia,
lihasten verenkiertoa edistäviä harjoitteita
niska-selkä-hartia-alueelle ja selkärangalle. Apuna harjoitteissa
käytetään usein keppiä ja kevyitä (1kg) käsipainoja.
Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Vyötärön metsästys: Keskivartalon
lihasten kehittäminen on tunnin kiintopiste. Tunnilla tehdään erilaisia
tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä, joissa huomioidaan syvien lihasten
eli selkärangan tukilihasten aktivointi. Tunti kehittää keskivartalon
voimaa ja hallintaa, sekä koko kehon ryhtiä, koordinaatiota ja
tasapainoa. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Dynaaminen venyttely: Kehoa palauttava ja vetreyttävä tunti. Dynaamiset liike- ja venyttelysarjat avaavat lihasten kireyksiä ja parantavat nivelten liikkuvuutta. Tietoinen hengitys rytmittää ja syventää liikkeitä.

Jooga tunnilla tehdään hathajoogan perushathajoogan perusasanoita niin lattiatasolta kuin seistenkin tavoitteena löytää harjoitukseen virtaavuutta, pehmeyttä ja sallivuutta. Tunnin aikana annamme liikkeen tapahtua luonnollisesti kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Joogaharjoitus pitää sisällään asana- eli liikeharjoituksen, paranauama- eli hengitysharjoituksen sekä loppurentoutuksen. Tunti soveltuu kaikentasoisille joogaajille, eli myös aloittelijat ovat lämpimästi tervetulleita.

RyskeCross-tunnilla kehität kuntoasi monipuolisesti toiminnallisen harjoittelun avulla, sekä pääset hiomaan liiketekniikoita kuntoon.
Harjoittelussa käytetään apuna mm. omaa kehonpainoa, levytankoja, kahvakuulia, kuntopalloa sekä vastuskuminauhoja. Tunti koostuu
alkulämmittelystä, tekniikkaosuudesta sekä päivän treenistä. Huomioithan, että kaikki liikkeet voidaan skaalata helpommaksi, tai
haastavammaksi tarpeen mukaan.

Vannetanssi-tunneilla harjoittelemme monipuolisesti vanteen hallintaa kehon eri osissa, tutustumme vanteen käsittelyyn erilaisilla tekniikoilla, liikkeillä ja tempuilla, sekä yhdistämme liikkeet lyhyiksi jatkuviksi liikesarjoiksi.
Vannetanssi on nomipuolinen ja hauska tapa toteuttaa kehon ja mielen hallintaa. Vannetanssi parantaa keskittymis- ja koordinaatiokykyä, vahvistaa kärsivällisyyttä ja tuo paljon onnistumisen iloa. Se parantaa liikkuvuutta, notkeutta ja tasapainoa monipuolisesti, sekä vahivistaa syviä lihaksia.

KuntoSpinning on sisäpyöräilyn muoto, jossa pyritään polttamaan kaloreita sekä kehittämään aerobisia taitoja. Tunneilla on selkeät ohjelmat, joita tehdään musiikin tahdissa, osaavan ohjaajan neuvoessa.

SportSpinning on aerobinen sisäpyöräilyn muoto, jossa hikoillaan yhdessä ohjaajan kanssa, motivoivan musiikin tahdissa. Liikkeitä ja pyörää voi säädellä oman mieltymyksen mukaan.

Fit Kunto Villatehtaalla on spinningsali sekä 2 isoa ryhmäliikuntasalia, joissa on tilaa ja happi riittää kaikille liikkujille!  

 

Virtuaalituntien selosteet: KAHVAKUULA (1 JA 2) Kesto 45min. Ohjaaja Joachim Bartholdi. Kahvakuulatunti on lihaskuntotunti, jolla harjoitellaan kehoa hyvin monipuolisesti. Voima, kehonhallinta ja liikkuvuus kehittyvät tällä tunnilla unohtamatta hengästymistä. Tällä tunnilla pystyt haastamaan itsesi ja tekemään tehokkaan kovan treenin, mutta myös aloittamaan oman kahvakuula-urasi videon opastuksella. Mukaan hikipyyhe ja juomapullo. COREABS (1 JA 2) Kesto 30min. Ohjaaja Jaana Lilja. Tällä kehonhallintatunnilla perustuntia haastavammat keskivartalon liikkeet takaavat Poweria Coreen. Ota vatsalihaksiesi kanssa haaste vastaan ja osallistu CMS Core ABStunnille. Tehokas treeni vain 30 minuutissa. Tunti sopii kaikille, vasta-alkajista jo pitkään treenanneille. Liikkeet pystyy tekemään omaan tahtiin ja näin voi haastaa itsensä omien voimien mukaan. Ota mukaasi juomapullo sekä pieni hikipyyhe. KUNTOJUMPPA Kesto 30min. Ohjaaja Nina Wilenius. Erittäin helppo ja hauska tunti. Tunti sopii kaikenikäisille ja -kokoisille sekä naisille että miehille. Tähän tuntiin kuuluu helpot askeleet eikä lainkaan hyppelyitä. Jokainen osallistuja voi tehdä liikkeet omaan tahtiin. Tältä tunnilta on hyvä aloittaa oma liikunnallinen elämä. Mukaan juomapullo ja hikipyyhe. CMS POWERBODY (1 JA 2) Kesto 45min. Ohjaaja Petra Vuorinen. Lyhyen lämmittelyn jälkeen suoritetaan käsipainoilla ja tangoilla tehokas 3 liikkeen lihaskuntosarja ja välissä nostetaan sykettä erilaisilla helpoilla liikkeillä 2 minuuttia. Tunnilla tehdään 3 erilaista lihaskuntopatteria, niin että keho tulee treenattua monipuolisesti läpi. Tehokas ja monipuolinen treeni kaikille kunnon hikeä kaipaaville. Tunnille mukaan hikipyyhe ja juomapullo. YOGAFLOW (1 JA 2) Kesto 1 = 45min. Kesto 2 = 60min. Ohjaaja Petra Vuorinen. Mielen ja kehon yhteistyötä korostava ja kehon voimaa ja hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa harjoitusten avulla. RENTOUTUS Kesto 30min. Ohjaaja Niina Saarman-Bartholdi. Ota itsellesi hetki aikaa ja pysähdy. Nyt on aika rentoutua kaiken kiireen keskellä ja lähteä puolentunnin rentouttavalle virtuaalimatkalle. CMS-CORE Kesto 45min. Tule haastamaan keskivartalosi ja kehittämään kehonhallintaa. Tunnilla opit kannattelemaan vartaloasi ryhdikkäästi, parannat tasapainoa sekä kehon yleistä hallintaa. Keskivartalon pinnallisten ja syvien lihasten harjoittamista voidaan suositella naisille ja miehille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi pieni hikipyyhe. Jalkineita ei välttämättä tarvita. CMS-COREABS (1,2 JA 3) Kesto 30min. Tällä kehonhallintatunnilla perustuntia haastavammat keskivartalon liikkeet takaavat Poweria Coreen. Ota vatsalihaksiesi kanssa haaste vastaan ja osallistu CMS Core ABS-tunnille. Tehokas treeni jo itsessään ja vain 30 minuutissa. Tunti sopii kaikille, vasta-alkajista jo pitkään treenanneille. Liikkeet pystyy tekemään omaan tahtiin ja näin voi haastaa itsensä omien voimien mukaan. Ota mukaasi juomapullo sekä pieni hikipyyhe. CMS-BOOTCAMP Kesto 60min. CMS Bootcamp on sinulle, joka kaipaat tuloksia, nopeaa treeniä, etkä pelkää haastaa itseäsi. Videolla ohjaajan tehtävänä tällä tunnilla on piiskata sinusta kaikki irti perusliikkeitä suorittaen. Bootcamp haastaa liikkujan antamaan itsestään kerta kerran jälkeen enemmän. Näin myös saavutat tässä ryhmässä enemmän. Uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan? Ota mukaasi juomapullo sekä pieni hikipyyhe. CMS-DANCE FEVER (1 JA 2) Kesto 45min. Haluatko arkeesi jotain uutta, kokemalla hyvää oloa ja iloa liikunnan parissa? Fever on helppo ja hauska tanssitunti, jossa hiki lentää ja naurulihaksia koetellaan. Anna lahkeiden lepattaa mm. musikaaliteemojen, discon, afron, lattareiden ja jazzin tahdittamana. Tervetuloa virtuaaliseen happy houriin! Ota mukaasi juomapullo, mukavat jalkineet sekä pieni hikipyyhe. VENYTTELE VETREÄKSI Kesto 30min. Mukava venyttely, joka on paras tehdä heti treenin jälkeen tai ihan omana kehonhuoltona. Tunnilla ei tarvitse jalkineita.

THM