Ryhmäliikunta

Riihimäen Hyvä Kunnosta löydät alueen monipuolisimman ryhmäliikuntatarjonnan. Kalenteristamme löydät rauhallisia sekä vauhdikkaita tunteja, lihaskuntotunteja sekä vesijumppaa jokaiseen makuun. Virtuaalitunneille pääset joka päivä klo 06-23.

Ryhmäliikuntakalenterimme (päivitetty 26.9.2019):

Muutoksia ryhmäliikunnassa:

Syyskauden aikataulua päivitetty 26.9. asiakastoiveiden pohjalta. Keskiviikkon aamuttunteina ohjataan 1.10. lähtien klo 9 Muokkaus, klo 10 Kiertoharjoittelu ja klo 10:50 Venyttely.

LESMILLS tunnit päivittyvät asteittain uusiin ohjelmiin. Bodypump – käytössä, Bodystep 9.10., Bodyattack 11.10. , Bodycombat 13.10. ja Bodybalance 16.10.

ZUMBA-EXTRAT: Keskiviikon Noran Zumbat Herajoen työväentalolla klo 19:00. Maanantain Annen Zumbat Patastemäen tiilikoululla klo 18:00 (sivuoven sisäänkäynti). Ilmoittaudu tunneille ajanvarausohjelman kautta kohdassa Extrat.

VIRTUAALITUNNIT Virtuaalipyöräilyssä on siirrytty uusimman päivityksen myötä itseohjattavuuteen. Ajastetut tunnit ovat nyt historiaa ja voit itse valita haluamasi treenin salille tullessasi. Selvitämme vastaavaa mahdollisuutta myös salin 2 virtuaalijumpille. Salin 2 virtuaalijumpissa on ilmennyt ajoittisia yhteysvirheitä verkon epävakaan toimivuuden vuoksi. Operaattiri selvittää verkkovirhettä.

Ajanvarausohjelmaan pääset tästä.

Nettivarausohjeet ryhmäliikuntaan.

Virtuaalitunnit 1.10.2019 alkaen.

Ohjaajamuutokset:

MA 14.10. Hiit-tunnin ohjaa Ruusu

_______________________________________________________

Lapsiparkki avoinna syyskaudella 1.10.2019 alkaen:

MAANANTAI 10-12.15 ja 17-20.15,    TIISTAI 10-13.00 ja 17-20.00,    KESKIVIIKKO 9-12.00 ja 17-20.30,    TORSTAI 9-12.15 ja 17-20.15
PERJANTAI
9-12.00 ja 17-19.15,     LAUANTAI 9-12.20,    SUNNUNTAI 9-11.45 ja 17-19.20

_______________________________________________________

Lauantain Vaihtuva ohjaaja-tunnit ja Kiertävä LesMills 1.10.2019 alkaen:

Syyskaudella Vaihtuva ohjaaja-tunteina ohjataan klo 9-9.55 Peruskestävyys Sisäpyöräily sekä klo 10-10.55 Kuntopiiri. Molemmat tunnit ohjaa sama ohjaaja. Klo 11:05 Kiertävänä LesMills-tuntina vuorottelevat Bodycombat, Bodyattack ja Bodystep. Maraton- ja teemapäivien poikkeusaikataulut julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

5.10. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Sari S., Bodycombat, Sari S.

12.10. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Anne, Bodyattack, Soile

19.10. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Runo, Bodystep, Mariann

26.10. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Anu, Bodycombat, Sari S.

2.11. Kehonhuolto Maraton

9.11. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Sari A., Bodycombat, Sari S.

16.11. LesMills Maraton

23.11. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Soile, Bodyattack, Soile

30.11. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Anu, Bodycombat, Soile

7.12. Sisäpyöräily Maraton, Bodystep, Mariann

14.12. Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Sari A., Bodycombat, Sari S.

21.12. Jouluteema

28.12. Välipäivien teema

4.1.2020 Sisäpyöräily ja Kuntopiiri: Runo, Bodystep, Mariann

_______________________________________________________

TUNTISELOSTEET:

Body: Lihaskuntotunti, jossa yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen tehdään liikkeitä niin oman kehon painolla kuin eri välineitä käyttäen mm. painotanko, käsipainot, kahvakuula, step-lauta, kuminauha, jättipallo. Lyhyet aerobiset osuudet saattavat vuorotella lihaskunto-osuuden kanssa.

Bodyattack: Sporttinen ja atleettinen treenimuoto, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä. Yksinkertaisia liikesarjoja, joista puristetaan kaikki teho irti. Juoksukengät mukaan! (LesMills)

Bodybalance: Yhdistelmä joogaa, tai chi:tä ja pilatesta. Autaa rauhoittumaan ja keskittymään. Core-tunti, jossa keskivartalon lihaksistoa kehitetään rauhalliseen tahtiin hengitystekniikkaan keskittyen. Tunnin päämääränä on kehon ja mielen harmonia. (LesMills)

Bodycombat: Tunti täynnä voimaa ja energiaa. Tekniikoita eri taistelulajeista kuten karate, taekwondo, capoeira ja muay thai. Vauhdikkaalla tunnilla syke pysyy korkealla lyönnein, potkuin ja sekä että. (LesMills)

Bodypump: Kehoa vahvistavaa voimaharjoittelua levytankojen ja käsipainojen avulla. Treenaamme suurimpia lihasryhmiä. Itsesäädettävien painojen vuoksi tunnille voi osallistua kuntotasosta riippumatta sekä kokeneemmat että vasta alkajat. (LesMills)

Bodystep: Askel, askel, hyppy… no ei sentään, mutta melkein! Steppilautaa apuna käyttäen saadaan perusaskelluksestakin kaikki teho irti. Tähän kun yhdistetään vielä yleiskunnon nostaminen, tasapainon kehittäminen, energian tehokas kulutus ja tarkkaan mietityt koreografiat, ei ole enää mitään syytä olla osallistumatta tälle tunnille! (LesMills)

Fit: 20min helppoja perusaskeleita. Yksinkertainen, mutta tehokas lihaskunto-osuus ja venyttely. Perusjumppa, joka sopii mainiosti aloittelijoille.

Hiit: Kovatehoinen intervallitreeni 40 minuutissa, jossa välineinä käytetään sekä kehonpainoa että peruslihaskuntovälineitä. Tunnin aikana vuorottelevat intensiiviset työosuudet ja lyhyet palautusjaksot. Intervalliharjoittelun hyöty muodostuu juuri vaihtelevasta tehon määrästä. Hiit-harjoittelu parantaa hapenottokykyä ja tehostaa rasvanpolttoa. Tunnille osallistuttaessa sinun tulee olla tehtynä lämmittelyt jo etukäteen ja sinulla tulee olla hyvä peruskunto pohjalla. Tunti ei sovellu aloittelijoille.

Kahvakuula: Huipputehokas, tasapainoa ja vartalon hallintaa kehittävä jumppa  kahvakuulan kanssa. Valitse kuulasi paino oman kunnon mukaan.

Kehonhuolto: Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

Kehonpainotreeni: Tehokas lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään pelkästään omaa kehoa. Monipuolinen liikepankki takaa sen, että koko keho tekee töitä eikä yksikään lihas pääse pälkähästä tunnin aikana. Tunti soveltuu hyvin niin vasta-alkajille, kuin enemmänkin treenanneille, sillä liikkeet suoritetaan omaa kehoa ja lihaksistoa kuunnellen.

Kiertoharjoittelu: Treenaaminen kuntosalilaitteilla ei ole koskaan enää tylsää! Kiertoharjoittelusalissa ohjattavalla tunnilla aloittelijatkin pääsevät lihaskuntoharjoittelun makuun, kun tiivis porukka ja innostava ohjaaja kannustavat eteenpäin.

Kuntopiiri: Myös Circuit- tuntina tunnettu tehokas ja monipuolinen tunti kaiken kuntoisille! Tunnilla tehdään sekä lihaskunto- että aerobisia liikkeitä paikkaharjoituksena, erilaisia välineitä apuna käyttäen. Jokainen ohjaaja tuo tunnille mukaan oman lisämausteensa. Tunnille mahtuvat sekaan niin vasta-alkajat, kuin tehotreenaajatkin.

Kuntotanssi: Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen, mm. Rock’n’Roll, disco, hiphop, jazz ja baletti. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreokrafioiden vuoksi. Lopuksi palauttavat venytykset.

Niska-selkä-hartia/Keppijumppa: Niska, selkä ja hartiat kiittävät! Yksinkertaisen lämmittelyn jälkeen pitkiä, avaavia liikesarjoja. Voimatangolla saat lisävastusta tavan keppijumppaan. Ei hyppyjä, ei koreografiaa.

Muksujumppa: 4 ikävuodesta alkaen voit tuoda pienokaisetkin jumppaamaan. Ilmoita lapsi vastaanoton kansioon.

Muokkaus: Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 10 minuutin aerobinen osuus sisältäen helppoja askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Pilates: Pilates on Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttämään kehoa kokonaisuutena. Pilates-tunnilla liikkeitä tehdään eri lähtöasennoista kuten seisten, istuen, nelinkontin ja makuuasennoissa. Pilates vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Pilates myös parantaa hengitystekniikkaa ja kehotietoisuutta. Menetelmän avulla voi harjoittaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden.

Perfect body: Lihaskuntopattereiden välissä teemme sykkeennostoja. Pärjäät perusaskelilla. Hauska tapa saada täydellinen vartalo. Tunti on erittäin tehokas.

Vatsapakara: Korsetti ja alakerta kuntoon! Perusaskeleista rakennettu aerobinen osuus, jonka jälkeen lihaskuntoa ala- ja keskivartalon lihaksille.

Vesijumppa: Kuin huomaamatta saat hien pintaan omassa vesijumppa-altaassamme. Vesi antaa armoa nivelille, mutta ei lihaksille! Sopii kaiken ikäisille ja kokoisille jumppaajille.

Vyötärön metsästys: Keskivartalon lihasten kehittämin on tunnin kiintopiste. Tunnilla tehdään erilaisia tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä, joissa huomioidaan syvien lihasten eli selkärangan tukilihasten aktivointi. Tunti kehittää keskivartalon voimaa ja hallintaa, sekä koko kehon ryhtiä, koordinaatiota ja tasapainoa. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Zumba/Zumba Toning: Maailmanlaajuinen menestystunti Zumba vetää puoleensa rytmiä veressään kantavia tanssin ystäviä. Toning-tunnilla lisähaastetta tuovat marakasseja muistuttavat kevyet käsipainot.

 SISÄPYÖRÄILY JA CROSSING:

Peruskestävyys: Peruskestävyystreeni on kaiken pohja ja perusta. Työosuudet suoritetaan peruskestävyyden sykerajoilla (60-70%/max), “pitää pystyä puhumaan”. Tunti soveltuu kuntoilijan peruskunnon kohottamiseen ja kokeneemmalle pyöräilijälle kevyempänä, palauttavana tuntina. Aloitteleva pyöräilijä oppii tunnilla pyörän säädöt ja sisäpyöräilyn tekniikan.

Vauhtikestävyys: Tunti sisältää työosuuksia sekä perus- että vauhtikestävyysalueella (60-70%/max – 70-85%/max). Vauhtikestävyysalueelle noustessa kehitetään aerobista kestävyyttä, jolloin hengitys- ja verenkiertoelimistö vahvistuvat ja suorituskyky kasvaa. Tunti sopii kohtalaisen peruskunnon omaavalle tehokkaampana hikitreeninä ja aktiiviliikkujalle hyvänä perustreeninä.

VauhtikestävyysMix: Tunnin pääpaino on vauhtikestävyysalueella, mutta myös maksimisykeraja (85%/max) voidaan hetkellisesti ylittää. Vauhti- ja maksimikestävyysalueen rajalla sijoittuvalla tunnilla pyritään nostamaan aerobisen harjoitustason ylärajaa. Tunti sopii raskaampana treeninä hyvän peruskunnon omaaville ja aikasemmin pyöräilyä harrastaneille.

Iskelmäpyöräily: Iskelmäpyöräilyssä työosuudet sijoittuvat perus- ja vauhtikestävyysalueelle (60-70%/max – 70-85%/max). Tunnilla luodaan pohjaa hyvälle peruskunnolle ja kehitetään aerobista suoritustasoa kaikkien aikojen suosikkikappaleiden tahdissa. Tunti sopii iskelmä-/popmusiikista pitäville kuntoilijoille ja myös aloitteleville polkijoille.

Suomirock/-pop pyöräily: Vauhtikestävyysalueelle (70-85%/max) sijoittuvalla reipastahtisella tunnilla hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto paranee ja suorituskyky nousee. Tunti sopii eritasoisille suomirock-/pop henkisille kuntoilijoille.

IskelmäCrossing: Iskelmäpyöräilyn tapaan tuntia tahdittaa suositut pop- ja iskelmähitit. Tunnin aikana työosuudet vaihtelevat perus- ja vauhtikestävyysalueella (60-70%/max – 70-85%/max) ja tunti sopiikin hyvänä treeninä sekä peruskuntoilijalle että aktiiviliikkujalle. Tunnilla opastetaan crossarin käyttöön ja tekniikoihin, joten aloittelevat crossaajat ovat aina tervetulleita.

 

VIRTUAALITUNNIT:

Bootcamp: Kaipaatko haastetta ja tuloksia? Bootcamp-tunnilla piiskaat kroppaasi koviin suorituksiin perusliikkeitä suorittaen. Kerta kerran jälkeen saat liikkeistä ja itsestäsi aina vaan enemmän irti. 45 minuuttia täyttä treeniä!

Core: Keskivartaloa ja kehonhallintaa, niistä on 50 minuuttiset Core-tunnit tehty. Tule oppimaan, kuinka kannat vartaloasi ryhdikkäästi, kehität tasapainoa sekä kehon yleistä hallintaa. Keskivartalon pinnallisten ja syvien lihasten harjoittaminen on suositeltavaa kaiken ikäisille miehille ja naisille kuntotasosta riippumatta.

Core Abs: Tehokas 30min kehonhallintatreeni keskittyy perustuntia haastavempiin keskivartaloliikkeisiin. Tällä tunnilla todella haastat vatsalihaksesi.

Fever: Tsa-tsa-tsaa… Helppo ja hauska tanssitunti sopii niin parkettien tähdille kuin yökerhojen viilettäjillekin. Tanssin huumaan pääset mm. musikaaliteemojen, discon, afron, lattareiden ja jazzin tahdeissa. Ei laiteta vain jalalla, vaan koko kropalla koreaksi! Fever-tunnin pituus on 45 minuuttia.

Kahvakuula: 45 min kahvakuulatunnilla koko kehoa treenataan monipuolisesti kehonhallinnasta liikkuvuuteen ja voimaan.

Kuntojumppa: Helppo perusjumppa kaikenikäisille ja -kokoisille naisille että miehille. Tunti koostuu helppoista askeleista eikä sisällä lainkaan hyppyjä. 30 min kestävällä tunnilla jokainen voi tehdä liikkeet omaan tahtiinsa.

Power Body: Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntosarjoja painoilla ja levytangoilla, väliin ihania sykkeennostoja. 45min kestävällä tunnilla hiki lentää!

Rentoutus: Anna aikaa itsellesi ja piipahda 30 min rentoutustunnilla. Tunnin jälkeen sekä keho että mieli ovat virkistyneet, mutta levolliset.

Venyttely: Koko kehon kattava lihashuoltotunti, jossa yhdistellään pitkiä- ja keskipitkiä venytyksiä. 30 min venyttely-tunti sopii hyvin palauttavaksi ja rentouttavaksi harjoitteeksi.

Yoga Flow: Kehon voimaa ja hallintaa, sekä mielen ja kehon yhteistyötä tehostava tunti. Rauhallisen tunnin haastavuus on eri asentojen ylläpitäminen ja niiden vaihtaminen sulavasti toiseen. Tunnilla tehostat sekä syviä- että pinnallisia lihaksia ja jokaisen harjoituskerran jälkeen tietoisuus omasta kehostasi kasvaa. Tunti on kestoltaan 45 min.

Virtuaalipyöräily: Virtuaalipyöräilyn tasoluokitukset 1, 2 ja 3 vastaavat perus-, vauhti- ja vauhtiMix-tuntien haastavuustasoja. Ennen osallistumista virtuaalitunnille, suosittelemme, että käyt ensin kokeilemassa pyöräilyä jollakin ohjatulla tunnillamme. Tunnit ovat kestoltaan pääasiassa 45-55 minuuttisia ja valikoimasta löytyy sekä suomen- että englanninkielisiä ohjelmia. Ohjelmasta löytyy myös pidempiä 90minuuttisia tunteja. Virtuaaliohjaaja johdattaa sinut polkemaan ympäri Eurooppaa Alppimaisemista aina Välimeren saaristoon. Virtuaalipyöräilyt voit ajastaa oman aikataulusi mukaansilloin, kun salissa ei ole ohjattuja tunteja. Ohjeet tuntien käynnistämiseen löytyvät salista.