Ryhmäliikunta

Riihimäen Hyvä Kunnosta löydät alueen monipuolisimman ryhmäliikuntatarjonnan. Kalenteristamme löydät rauhallisia sekä vauhdikkaita tunteja, lihaskuntotunteja sekä vesijumppaa jokaiseen makuun. Virtuaalitunneille pääset joka päivä klo 06-23.

Ryhmäliikuntakalenterimme (päivitetty 23.5.2019):

Muutoksia ryhmäliikunnassa:

Naisten pesuhuoneremontti on valmistunut. Pesuhuone, sauna ja käyntiallasosastolle käytössä taas normaalisti.

Syyskauden ryhmäliikunta 1.10.2019 alkaen. Lapsiparkin aukiolot, vaihtuva ohjaaja-listat ja päivitetyt tuntiselosteet julkaistaan myöhemmin.

BODYATTACK ohjataan aiemmin ilmoitetusta poiketen normaalisti perjantaisin klo 18.

ZUMBA-EXTRAT: Keskiviikon Noran Zumbat Herajoen työväentalolla klo 19:00. Maanantain Annen Zumbat Patastemäen tiilikoululla klo 18:00. Ilmoittaudu tunneille ajanvarausohjelman kautta kohdassa Extrat.

VIRTUAALITUNNIT Virtuaalipyöräilyssä on siirrytty uusimman päivityksen myötä itseohjattavuuteen. Ajastetut tunnit ovat nyt historiaa ja voit itse valita haluamasi treenin salille tullessasi. Selvitämme vastaavaa mahdollisuutta myös salin 2 virtuaalijumpille. Salin 2 virtuaalijumpissa on ilmennyt ajoittisia yhteysvirheitä verkon epävakaan toimivuuden vuoksi. Operaattiri selvittää verkkovirhettä.

Ajanvarausohjelmaan pääset tästä.

Nettivarausohjeet ryhmäliikuntaan.

Virtuaalitunnit Kesä 2019

Ohjaajamuutokset:

 

 Anun aamutunnit 20.9.-4.10. ohjaa Sari A.

_______________________________________________________

Lapsiparkki avoinna kesäkaudella 1.6.2019 alkaen:

MAANANTAI 10-12.15 ja 17-20.15,    TIISTAI 10-13.00 ja 17-20.00,    KESKIVIIKKO 9-12.00 ja 17-20.35,    TORSTAI 9-12.15 ja 17-20.15
PERJANTAI
9-12.00 ja 17-19.15,     LAUANTAI 9-12.00,    SUNNUNTAI 9-11.45 ja 17-19.20

_______________________________________________________

Lauantain Vaihtuva ohjaaja-tunnit 1.6.-30.9.2019:

Kesäkaudella Vaihtuva ohjaaja-tunteina ohjataan klo 9-9.55 Taso 1-2 Sisäpyöräily sekä klo 10-10.55 Kuntopiiri. Molemmat tunnit ohjaa sama ohjaaja.

7.9. Sari A.,  14.9. Anu,  21.9.  Runo,  28.9. Sari A.

_______________________________________________________

TUNTISELOSTEET:

Body: Lihaskuntotunti, jossa yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen tehdään liikkeitä niin oman kehon painolla kuin eri välineitä käyttäen mm. painotanko, käsipainot, kahvakuula, step-lauta, kuminauha, jättipallo. Lyhyet aerobiset osuudet saattavat vuorotella lihaskunto-osuuden kanssa.

Bodyattack: Sporttinen ja atleettinen treenimuoto, joka kehittää voimaa ja kestävyyttä. Yksinkertaisia liikesarjoja, joista puristetaan kaikki teho irti. Juoksukengät mukaan! (LesMills)

Bodybalance: Yhdistelmä joogaa, tai chi:tä ja pilatesta. Autaa rauhoittumaan ja keskittymään. Core-tunti, jossa keskivartalon lihaksistoa kehitetään rauhalliseen tahtiin hengitystekniikkaan keskittyen. Tunnin päämääränä on kehon ja mielen harmonia. (LesMills)

Bodycombat: Tunti täynnä voimaa ja energiaa. Tekniikoita eri taistelulajeista kuten karate, taekwondo, capoeira ja muay thai. Vauhdikkaalla tunnilla syke pysyy korkealla lyönnein, potkuin ja sekä että. (LesMills)

Bodypump: Kehoa vahvistavaa voimaharjoittelua levytankojen ja käsipainojen avulla. Treenaamme suurimpia lihasryhmiä. Itsesäädettävien painojen vuoksi tunnille voi osallistua kuntotasosta riippumatta sekä kokeneemmat että vasta alkajat. (LesMills)

Bodystep: Askel, askel, hyppy… no ei sentään, mutta melkein! Steppilautaa apuna käyttäen saadaan perusaskelluksestakin kaikki teho irti. Tähän kun yhdistetään vielä yleiskunnon nostaminen, tasapainon kehittäminen, energian tehokas kulutus ja tarkkaan mietityt koreografiat, ei ole enää mitään syytä olla osallistumatta tälle tunnille! (LesMills)

Fit: 20min helppoja perusaskeleita. Yksinkertainen, mutta tehokas lihaskunto-osuus ja venyttely. Perusjumppa, joka sopii mainiosti aloittelijoille.

Fitcamp: Tehokas lihaskuntotunti kunnon ylläpitoon, joka kehittää sekä hapenottokykyä että lihasvoimaa ja kestävyyttä. Pääpaino tunnilla on pakara- ja vatsalihaksissa, mutta voit tehostaa ylävartalon treeniä lisäpainoilla. Liikkeet tehdään pääasiassa kiertävinä, mutta tuntiin sisältyy myös yhdessä tehtäviä liikkeitä ilman koreografiaa. Lisäpainoilla säädät liikkeiden tehokkuutta, joten tunti soveltuu hyvin kaikenkuntoisille.

FlowJooga: Rauhalliseen tahtiin etenevä tunti, jolla tutustutaan perusasanoihin ja etsitään oikeita linjauksia liikkuen rauhallisesti hengityksen mukaan.Tunti vahvistaa ja virkistää kehoa sekä lisää kehon liikkuvuutta ja tasapainoa samalla rauhoittaen mieltä. Sopii hyvin aloittelijoille, mutta mukaan voi tulla myös jo aiemmin jooganneet. Lopputunnilla rauhoitutaan yin joogan rentouttaviin pikäkestoisiin venytyksiin.

Hiit: Kovatehoinen intervallitreeni 40 minuutissa, jossa välineinä käytetään sekä kehonpainoa että peruslihaskuntovälineitä. Tunnin aikana vuorottelevat intensiiviset työosuudet ja lyhyet palautusjaksot. Intervalliharjoittelun hyöty muodostuu juuri vaihtelevasta tehon määrästä. Hiit-harjoittelu parantaa hapenottokykyä ja tehostaa rasvanpolttoa. Tunnille osallistuttaessa sinun tulee olla tehtynä lämmittelyt jo etukäteen ja sinulla tulee olla hyvä peruskunto pohjalla. Tunti ei sovellu aloittelijoille.

Kehonhuolto: Rauhallinen tunti, jonka tarkoituksena on lisätä kehon liikkuvuutta, hyödyntäen erilaisia kehonhuoltomenetelmiä ja venytystekniikoita. Kehon oikeat linjaukset huomioidaan jokaisessa liikkeessä, joten mm. keskivartalon syvien tukilihasten käyttö tulee tutuksi tällä tunnilla. Tietoinen hengitys on monen liikkeen perusta. Jotta selinmakuuliikkeissä saadaan selkäranka linjattua oikein, on osallistujien hyvä varata mukaan riittävä tuki pään alle esim. kylpypyyhe ja käsipyyhe, joita on helppo taitella sopivaksi. Säännöllinen harjoittelu lisää liikkuvuuden lisäksi oman kehon tuntemusta.

Kehonpainotreeni: Tehokas lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään pelkästään omaa kehoa. Monipuolinen liikepankki takaa sen, että koko keho tekee töitä eikä yksikään lihas pääse pälkähästä tunnin aikana. Tunti soveltuu hyvin niin vasta-alkajille, kuin enemmänkin treenanneille, sillä liikkeet suoritetaan omaa kehoa ja lihaksistoa kuunnellen.

Kiertoharjoittelu: Treenaaminen kuntosalilaitteilla ei ole koskaan enää tylsää! Kiertoharjoittelusalissa ohjattavalla tunnilla aloittelijatkin pääsevät lihaskuntoharjoittelun makuun, kun tiivis porukka ja innostava ohjaaja kannustavat eteenpäin.

Kuntopiiri: Myös Circuit- tuntina tunnettu tehokas ja monipuolinen tunti kaiken kuntoisille! Tunnilla tehdään sekä lihaskunto- että aerobisia liikkeitä paikkaharjoituksena, erilaisia välineitä apuna käyttäen. Jokainen ohjaaja tuo tunnille mukaan oman lisämausteensa. Tunnille mahtuvat sekaan niin vasta-alkajat, kuin tehotreenaajatkin.

Kuntotanssi: Monipuolinen, helppo ja hauska tanssitunti, jossa liikutaan erilaisten musiikkien tahtiin, tanssityylien vaihdellessa. Tunti kehittää kuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja vartalonhallintaa. Tunnilla jokainen kappale on erilainen, mm. Rock’n’Roll, disco, hiphop, jazz ja baletti. Tunnilla pärjää kokemattomampikin tanssija helppojen, mutta innostavien koreokrafioiden vuoksi. Lopuksi palauttavat venytykset.

Lavis: Mikäli tykkäät tanssimisesta ja suomalaisesta lavatanssimusiikista, Lavis on ehdottomasti sinun tuntisi! Tunnilla tanssitaan kaksi saman tanssilajin kappaletta putkeen. Tanssilajeina esim. humppa, valssi, tango, foksi, cha-cha, salsa ja jive. Tunti on intervallityyppinen, eli välillä syke kohoaa kunnolla ja välillä taas mennään rauhallisemmin. Lavis on helppoa, hikistä ja hauskaa ja koska siinä tanssitaan ilman paria, ei ole pelkoa, että kukaan talloo varpaille. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla.

Niska-selkä-hartia/Keppijumppa: Niska, selkä ja hartiat kiittävät! Yksinkertaisen lämmittelyn jälkeen pitkiä, avaavia liikesarjoja. Voimatangolla saat lisävastusta tavan keppijumppaan. Ei hyppyjä, ei koreografiaa.

Muksujumppa: 4 ikävuodesta alkaen voit tuoda pienokaisetkin jumppaamaan. Ilmoita lapsi vastaanoton kansioon.

Muokkaus: Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 10 minuutin aerobinen osuus sisältäen helppoja askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Pilates: Pilates on Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttämään kehoa kokonaisuutena. Pilates-tunnilla liikkeitä tehdään eri lähtöasennoista kuten seisten, istuen, nelinkontin ja makuuasennoissa. Pilates vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Pilates myös parantaa hengitystekniikkaa ja kehotietoisuutta. Menetelmän avulla voi harjoittaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden.

Perfect body: Lihaskuntopattereiden välissä teemme sykkeennostoja. Pärjäät perusaskelilla. Hauska tapa saada täydellinen vartalo. Tunti on erittäin tehokas.

Sh’bam: LesMills-tuoteperheen toinen tanssillinen tunti niille, jotka haluavat tanssia itsensä kuntoon ja samalla nauttia viimeisimpien listahittien tuomasta fiiliksestä. Tunti kehittää mielialan lisäksi liikkuvuutta ja kestävyyttä. (LesMills)

Vatsapakara: Korsetti ja alakerta kuntoon! Perusaskeleista rakennettu aerobinen osuus, jonka jälkeen lihaskuntoa ala- ja keskivartalon lihaksille.

Vyötärön metsästys: Keskivartalon lihasten kehittämin on tunnin kiintopiste. Tunnilla tehdään erilaisia tasapaino- ja lihaskuntoliikkeitä, joissa huomioidaan syvien lihasten eli selkärangan tukilihasten aktivointi. Tunti kehittää keskivartalon voimaa ja hallintaa, sekä koko kehon ryhtiä, koordinaatiota ja tasapainoa. Tunnilla ei käytetä kenkiä.

Vesijumppa: Kuin huomaamatta saat hien pintaan omassa vesijumppa-altaassamme. Vesi antaa armoa nivelille, mutta ei lihaksille! Sopii kaiken ikäisille ja kokoisille jumppaajille.

Voimapallojumppa/Kahvakuula: Huipputehokas, tasapainoa ja vartalon hallintaa kehittävä jumppa voimapallon tai kahvakuulan kanssa. Valitse pallosi/kuulasi paino oman kunnon mukaan.

Zumba/Zumba Toning: Maailmanlaajuinen menestystunti Zumba vetää puoleensa rytmiä veressään kantavia tanssin ystäviä. Toning-tunnilla lisähaastetta tuovat marakasseja muistuttavat kevyet käsipainot.

 

SISÄPYÖRÄILY/CROSSING:

Start: 30min pituinen aloittelijoille suunnattu tunti, jossa opetellaan säädöt, perustekniikat ja tutustutaan lajiin. Sopii myös palauttavaksi harjoitukseksi.

Taso 1: 45min kestävä harjoitus peruskestävyysalueella, jossa työ- ja palautusosuudet vuorottelevat. Sisäpyöräilyssä keskitymme istuen tehtäviin tekniikoihin, crossingissa teemme helpohkoja työosuuksia.

Taso 2: 45-55 min kestävä tunti perustekniikat hallitsevalle. Tunnilla kuljemme peruskestävyys- ja vauhtikestävyysalueilla. Sopii hyvin aerobiseksi perustreeniksi.

Taso 3: 55-60min treeni-iloa vauhtikestävyysalueella. Aerobinen osuus tunnilla 35-40 min. Tuntia ei suositella aloittelijoille.

Spin+Body/Crossing+Body: Aerobisen pyöräily- tai crossing-osuuden jälkeen teemme lihaskunto-osuuden koko vartalolle, painotus ylä- ja keskivartalossa.

IskelmäSpinning: Pyöräilytunti iskelmämusiikin ystäville. Mukaan mahtuu toisinaan myös suomipoppia ja ulkolaista iskelmää. Tunnilla liikutaan vauhti- ja peruskestävyysalueilla ja tunti on tasoltaan 1-2. Myös vähemmän polkeneet voivat rohkeasti tulla mukaan.

IskelmäCrossing: IskelmäSpinningin tapaan tuntia tahdittaa iskelmähitit. Tunti on tasoltaan 2, mutta tunnin alussa opastetaan tarvittaessa myös crossarin käyttöön.

 

VIRTUAALITUNNIT:

Bootcamp: Kaipaatko haastetta ja tuloksia? Bootcamp-tunnilla piiskaat kroppaasi koviin suorituksiin perusliikkeitä suorittaen. Kerta kerran jälkeen saat liikkeistä ja itsestäsi aina vaan enemmän irti. 45 minuuttia täyttä treeniä!

Core: Keskivartaloa ja kehonhallintaa, niistä on 50 minuuttiset Core-tunnit tehty. Tule oppimaan, kuinka kannat vartaloasi ryhdikkäästi, kehität tasapainoa sekä kehon yleistä hallintaa. Keskivartalon pinnallisten ja syvien lihasten harjoittaminen on suositeltavaa kaiken ikäisille miehille ja naisille kuntotasosta riippumatta.

Core Abs: Tehokas 30min kehonhallintatreeni keskittyy perustuntia haastavempiin keskivartaloliikkeisiin. Tällä tunnilla todella haastat vatsalihaksesi.

Fever: Tsa-tsa-tsaa… Helppo ja hauska tanssitunti sopii niin parkettien tähdille kuin yökerhojen viilettäjillekin. Tanssin huumaan pääset mm. musikaaliteemojen, discon, afron, lattareiden ja jazzin tahdeissa. Ei laiteta vain jalalla, vaan koko kropalla koreaksi! Fever-tunnin pituus on 45 minuuttia.

Kahvakuula: 45 min kahvakuulatunnilla koko kehoa treenataan monipuolisesti kehonhallinnasta liikkuvuuteen ja voimaan.

Kuntojumppa: Helppo perusjumppa kaikenikäisille ja -kokoisille naisille että miehille. Tunti koostuu helppoista askeleista eikä sisällä lainkaan hyppyjä. 30 min kestävällä tunnilla jokainen voi tehdä liikkeet omaan tahtiinsa.

Power Body: Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntosarjoja painoilla ja levytangoilla, väliin ihania sykkeennostoja. 45min kestävällä tunnilla hiki lentää!

Rentoutus: Anna aikaa itsellesi ja piipahda 30 min rentoutustunnilla. Tunnin jälkeen sekä keho että mieli ovat virkistyneet, mutta levolliset.

Venyttely: Koko kehon kattava lihashuoltotunti, jossa yhdistellään pitkiä- ja keskipitkiä venytyksiä. 30 min venyttely-tunti sopii hyvin palauttavaksi ja rentouttavaksi harjoitteeksi.

Yoga Flow: Kehon voimaa ja hallintaa, sekä mielen ja kehon yhteistyötä tehostava tunti. Rauhallisen tunnin haastavuus on eri asentojen ylläpitäminen ja niiden vaihtaminen sulavasti toiseen. Tunnilla tehostat sekä syviä- että pinnallisia lihaksia ja jokaisen harjoituskerran jälkeen tietoisuus omasta kehostasi kasvaa. Tunti on kestoltaan 45 min.

Virtuaali LesMills: LesMills virtuaalituntien kuvaukset vastaavat normaaleja ohjattuja tunteja. Virtuaalitunteja on sekä täyspitkiä 55min tunteja että 30min Express-tunteja.

Virtuaalipyöräily: Virtuaalipyöräily tasoluokitukset ovat samat, kuin ohjatuillakin tunneilla – 1, 2 ja 3. Ennen osallistumista virtuaalitunnille, suosittelemme, että käyt ensin kokeilemassa pyöräilyä jollakin ohjatulla tunnillamme. Tunnit ovat kestoltaan 45-55 minuuttisia ja kalenterista löytyy sekä suomen että englannin (ENG) kielisiä ohjelmia. Ohjelmasta löytyy myös 90minuuttisia XL-tunteja, jotka on merkattu aikatauluun XL-tunnuksella. Virtuaaliohjaaja johdattaa sinut polkemaan ympäri Eurooppaa Alppimaisemista aina Välimeren saaristoon.

 
 

_

 
 

30