Yhteistyöllä turvallinen treeniympäristö

Tällä sivulla kuvailemme kuntokeskustemme toimia, joilla pyrimme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Päivitämme sivua aina virallisen ohjeistuksen ja oman toimintamme muuttuessa.

Kaikki Hyvä Kunto –kuntokeskukset ovat avoinna ja palvelumme ovat käytössäsi osittain poikkeusjärjestelyiden turvin. Koska asiakkaidemme liikuttaminen on meille prioriteetti numero yksi, olemme lisänneet palveluvalikoimaamme entisestään, jotta liikkumista voi harrastaa turvallisesti myös vaikka kotikaranteenin tai lomamatkan aikana.

Seuraamme tiiviisti hallituksen ja terveysviranomaisten antamia suosituksia sekä koronatilanteen muutoksia alueellisesti. Tilanteen muuttuessa muutamme toimintamalliamme sen vaativalla tavalla. Ajankohtaiset tiedotteet: www.thl.fi ja www.valtioneuvosto.fi

Muista nämä:
  • Älä tule salille, jos sinulla on flunssan oireita.
  • Pese kädet huolellisesti saippualla salille tullessa ja pois lähtiessä. Käytä tarvittaessa lisäksi salilta löytyvää käsidesiä. Vältä kasvojen alueen koskemista.
  •  Noudata hyvää aivastamis- ja yskimistekniikkaa. Yski hihaan tai paidankaulukseen, älä käsiisi. Jos käytät nenäliinaa, heitä se heti käytön jälkeen roskiin ja pese kätesi huolellisesti.
  • Pidä ja anna etäisyyttä muihin treenaajiin.
  • Pyyhi käyttämäsi laitteet ja välineet käytön jälkeen.
  • Voit halutessasi käyttää treenin aikana omaa jumppamattoa, käsineitä, kasvosuojusta tai muita omaa hygieniaa turvaavia välineitä. Muista kuitenkin huolehtia myös niiden puhdistuksesta treenin jälkeen.
  • Huolehdithan aikuisena, että lapsiparkkiin saavutaan vain täysin terveenä. Lapsen kädet tulee niin ikään pestä huolellisesti ennen ja jälkeen lapsiparkin.
  • Noudata aina voimassaolevaa viranomaisohjeistusta.
Toimintasuunnitelmamme ja ohjeet asiakkaille

Yhteistyö on avain turvalliseen treeniympäristöön ja vain siten saamme pidettyä omat kotisalimme koronavapaina.  Toimipisteissämme on käytössä tehostettu siivoussuunnitelma, mutta se ei yksinään riitä. Näissä talkoissa tarvitaan myös jokaisen asiakkaan panostusta.

1.     Tehostettu siivous

Toimipisteissä noudatetaan tehostettua siivoussuunnitelmaa, jossa erityisesti kosketuspintojen säännöllinen desinfiointi on etusijalla. Laitteet, välineet, ovenkahvat ja muut usein kosketuksessa olevat pinnat desinfioidaan henkilökunnan toimesta päivittäin. Myös jokainen asiakas pyyhkii itse käyttämänsä laitteet ja välineet käytön jälkeen, jotta hygieniatasoa saadaan pidettyä yllä. Tätä varten salilla on saatavilla käsipaperia ja desiliuosta suihkupulloissa. Ryhmäliikunnoissa käytetään välineitä harkiten, ja vain sellaisia välineitä, jotka on mahdollista puhdistaa ennen seuraavaa käyttökertaa.

2.     Turvavälit

Tiloissamme on mahdollista treenata suositusten mukaisia turvavälejä noudattaen.  Huolehdithan omasta, mutta myös kanssatreenaajan tilantarpeesta oman treenisi aikana. Jos mahdollista, voit halutessasi ajoittaa treenit ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Yleisimmät ruuhka-ajat keskuksissamme ovat klo 10-12 ja 17-19 välillä. Ryhmäliikunnoissa turvavälit on huomioitu rajaamalla osallistujamääriä käytössä olevan tilan ja tunnin luonteen perusteella.

3.     Etäpalvelut

Säännöllinen liikunta pitää vastustuskykyä yllä ja mielen virkeänä.  Jotta liike ei loppuisi kotikaranteenin tai erityisen varovaisuuden vuoksi, olemme lisänneet käyttöösi etäliikuntamahdollisuuksia tukemaan kotitreenejäsi. Paikan päällä kuntokeskuksissamme ohjattavista ryhmäliikuntatunneista livestriimataan kattava valikoima hyviä, entuudestaan tuttuja jumppia, joiden mukana pääset osallistumaan ohjatuille tunneillemme vaikka omassa olohuoneessasi. Tunnit lähetetään Helt-palvelun kautta, joka toimii sekä tietokoneella että älylaitteilla.

4.     Mikäli sairastut tai altistut koronavirukselle

Mikäli sairastut tai altistut koronavirukselle, noudata infektiotautilääkärin sinulle antamia ohjeita. Viranomainen selvittää tartuntaketjun ja antaa ohjeet mahdollisesti altistuneille. Mikäli tiloissamme todetaan altistumisia, toimimme yhteystyössä terveysviranomaisten kanssa ja tiedotamme tilanteesta heidän ohjeiden mukaisesti. Aloitathan treenaamisen sairastumisen tai altistumisen jälkeen vasta, kun lääkäri on antanut luvan. Treenaamaan tullaan vain täysin terveenä, oli kyseessä sitten koronavirus taikka normaali kausiflunssa.

Hyvä Kunto –kuntokeskusten salit ovat kaikki pysyneet koronavapaina koko tämän ajan. Tästä kiitos kuuluu teille kaikille asiakkaillemme, jotka olette omalla toiminnallanne ja vastuunkannolla pitäneet huolta salin hygieniatasosta yhdessä meidän kanssamme! Pidetään liikettä ja turvallista treeniympäristöä yllä jatkossakin!

 

(14.8.2020)

Jaa artikkelia

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email